Nieuw lid raad van toezicht

Per 1 april 2024 start Birgitte de Maar als lid Raad van Toezicht (RvT) van Mediacollege Amsterdam. Door het vertrek van Huub Nelis per 1 november 2023 was deze positie vacant geworden.

Mediacollege Amsterdam staat middenin de Nederlandse media-industrie en maakt er een belangrijk onderdeel van uit. Mediacollege Amsterdam wil zich onderscheiden door huisvesting die leerlingen en studenten een leerrijke omgeving biedt, waar de dynamiek van de mediawereld ervaren wordt en waar leerlingen, studenten en medewerkers zich thuis voelen. De gebiedsontwikkeling Haven-Stad Amsterdam en de renovatie van een van de onderwijslocaties bieden daarvoor volop kansen en vragen de komende jaren veel aandacht. Daarom is gezocht naar een toezichthouder met een relevant bestuurlijk netwerk in Amsterdam en omgeving, ervaring met huisvestingsprojecten en een visie op de rol van huisvesting bij een leerrijke omgeving.

Sinds 2023 is Birgitte de Maar actief als interim manager gericht op de gebouwde omgeving, momenteel als afdelingsmanager Vastgoed & Facilitair van het COA. Daarvoor was ze 20 jaar werkzaam bij de Amsterdamse woningbouwcorporatie Rochdale, waarvan de laatste 7 jaar als bestuurder. Ze is daarnaast toezichthouder bij een woningbouwcorporatie, bestuursvoorzitter van het Van Eesteren Museum en docent bij de opleiding De Nieuwe Toezichthouder van ADJ in Utrecht.

Mike Moolenbel, voorzitter RvT: “Met haar kennis en ervaring op het gebied van grootschalige huisvestingsprojecten en haar visie op goed toezicht is Birgitte een waardevolle aanvulling voor de Raad van Toezicht van Mediacollege Amsterdam.”

Naast Birgitte de Maar bestaat de Raad van Toezicht van Mediacollege Amsterdam uit Mike Moolenbel (voorzitter), Ria van ’t Klooster (vicevoorzitter), Karim Amghar (lid) en Elout Visser (lid).

Birgitte de Maar nieuw lid RvT Mediacollege Amsterdam

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk ze allemaal en kom meer te weten over het werk bij Ma.
Deel deze pagina: