Han de Poorte
Han de Poorte
Waar techniek samenkomt met gebruikers, ben ik te vinden

Wie ben je?
Mijn naam is Han de Poorte. Ik ben ruim 50 en werk nu bijna 4 jaar bij Ma, eerst als inhuurkracht, inmiddels in vaste dienst bij de opleiding Podium- en evenemententechnicus (PET).

Mijn werkzame leven voor Ma bestond uit het trainen en ondersteunen van volwassenen op het gebied van videotechniek en storytelling. Lang geleden ingestapt als support-technicus bij het NOB, later technisch beheerder van TV-studio van Media-Academie. Waar techniek samenkomt met gebruikers ben ik te vinden.

Beschrijf kort wat je functie inhoudt
Na een begin als TOA ben ik inmiddels in dienst als instructeur. Een groot deel van mijn tijd besteed ik aan mensen (docenten/studenten) met hun (meestal) acute technische uitdagingen. De opleiding PET bruist van techniek: Licht, Geluid, Beeld, Rigging, op alle fronten moet ik op de hoogte zijn. Leergierigheid is dan ook onmisbaar voor deze baan. De techniek staat niet stil en als je wil ondersteunen, moet je voorop willen lopen.

De techniek moet ook beheerd worden, onderhouden, en vooral ook uitgeleend aan studenten en docenten. Naast ondersteuning is het beheer en de ontwikkeling van het uitgiftemagazijn iets dat veel tijd kost. Na een paar jaar van ordenen hebben we afgelopen jaar een mooie investering kunnen doen en het wordt op dat punt nog mooier, in de nieuwbouw komt een nieuw magazijn. Daar krijg ik mijn handen nog vol aan, maar het is natuurlijk een geweldige opdracht om aan te mogen werken.

Daarnaast houd ik me een deel van de tijd bezig met schoolbrede projecten. De opleiding PET wordt veel gevraagd voor extra projecten zoals bijv. Digital Talks, diploma-uitreikingen en andere projecten waarbij (podium)techniek nodig is. Dit soort projecten past vaak niet in de reguliere lessen, maar zijn wel leuke projecten voor studenten. Het blijkt handig als iemand zich daar structureel mee bezig houdt, en ik pak die uitdaging graag aan.

Waarom werk je bij Ma?
Er was op het goede moment een passende vacature. Ik zocht naar een baan in technische ondersteuning voor een paar dagen in de week. Het kwam prachtig uit. Al snel bleek dat Ma mij meer te bieden had en ik het er enorm naar mijn zin heb. Fijne collega’s, mooi en nuttig werk en ik kan er veel van mijzelf in kwijt.

Wat maakt het voor jou aantrekkelijk om voor Ma te werken?
Bij Ma kom ik mensen tegen die met groot enthousiasme aan de slag gaan. Er zijn leuke projecten, het bruist. Er is werk zat, elke dag is weer anders en elke dag kan ik weer mensen gelukkig maken.

Wat vind je typisch Ma?
Ontspanning na inspanning: veel feestjes en borrels. Er zijn veel gelegenheden om iets te vieren, en die worden vaak ook aangegrepen. Dit jaar even wat minder, maar dat komt wel weer.

Wat is je leukste / mooiste herinnering aan het werken bij Ma?
Ik ben nog heel veel herinneringen aan het verzamelen… De laatste open dagen voor corona staan me wel heel goed bij. Het was de eerste waarbij ik me met de organisatie bemoeid heb, dus voorlopig de meest indrukwekkende. Maar niet de laatste….

Open sollicitatie

Wil je onze nieuwste vacatures niet missen? Maak een vacature alert aan en
ontvang de vacatures die bij jou passen in je mailbox. JobAlert kun je onderaan deze pagina invullen. Zo ben je er altijd snel bij. Een open sollicitatie sturen, kan natuurlijk ook!

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk ze allemaal en kom meer te weten over het werk bij Ma.