Organisatie

Het Mediacollege Amsterdam

Het Mediacollege Amsterdam is al meer dan 100 jaar dé vakschool in de mediabranche. Duizenden leerlingen en studenten leerden bij ons hun vak. We overleefden de roerige jaren twintig, Tweede Wereldoorlog, hippietijd, Koude Oorlog, financiële crisis en Covid 19.
Ook zagen we hoe de wereld veranderde van analoog naar digitaal. Van dichtbij maakten we de opkomst van de computer en internet mee. Vandaag de dag staan we nog steeds midden in de maatschappij, springlevend en vol energie. Daar zijn we trots op!

Jaarlijks leren bij ons circa 3000 jongeren voor een beroep in de mediabranche. Zij krijgen les, ondersteuning, begeleiding en zorg van 300 enthousiaste en gedreven medewerkers.

Bekijk hier welke toffe opleidingen Ma biedt.

Waar staat Ma voor?

Visie

Het Mediacollege Amsterdam gaat als dé vakschool voor de mediabranche succesvol om met snelle (technologische) ontwikkelingen en veranderingen in de media-omgeving. We zijn wend- en weerbaar door in te zetten op persoonlijke, professionele ontwikkeling en ondernemendheid van onze medewerkers, continue onderwijsverbetering en -innovatie en de goede relatie met het bedrijfsleven en onze studenten.

Missie & identiteit

Mediacollege Amsterdam (Ma) biedt zo relevant en aantrekkelijk mogelijke onderwijs aan onze leerlingen en studenten.

Relevant
Voor het bedrijfsleven zijn we een samenwerkingspartner, hofleverancier van zeer gekwalificeerde mediaprofessionals en een bron van innovatie door de creatieve denkkracht van onze studenten en medewerkers.

Aantrekkelijk
Wij geven elkaar veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We bieden ruimte om ideeën in te brengen, deze daadwerkelijk uit te werken en uit te voeren. In onze lerende omgeving staat het experiment hoog in het vaandel. Daarbij maak je fouten, anders doe je iets niet goed.

Ambities

Het Mediacollege Amsterdam heeft de volgende ambities, die we samen succesvol realiseren:

  1. Uitmuntend onderwijs voor onze leerlingen en studenten.
  2. Lerende, professionele organisatie met veel aandacht voor de ontwikkeling van onze medewerkers.
  3. We zijn een innovatieve, onderzoekende, ondernemende en verbindende school, midden in de mediabranche.

Onze cultuur
We zeggen ‘je’ en ‘jij’ en spreken elkaar erop aan als iets beter kan. Hier kunnen we namelijk van leren. Als onderwijsinstelling bieden wij vanzelfsprekend onze medewerkers een ruim aanbod van opleidingen aan. Daardoor blijf jij je op persoonlijk en professioneel vlak ontwikkelen. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan projecten en/of aan te sluiten bij praktijkopdrachten of leergangen. Hierdoor doe je nieuwe kennis en ervaring op en geef je dit terug aan het onderwijs.
 
Daar doen onze leerlingen en studenten op hun beurt weer hun voordeel mee. Als voorbeeld kun je hier een uitzending zien rondom het thema 'innovatie'. Deze uitzending is helemaal door Ma  ontwikkeld, uitgevoerd en geproduceerd: Mediagasten innovatietalk.

Bekijk onze vacatures

Wil je direct zien welke vacatures we op dit moment hebben? Kijk dan verder.