Zij-instromers
Docent worden?

Ben je een expert in je vak en wil je graag jouw kennis en ervaring aan jongeren overdragen? Word dan docent bij het Mediacollege Amsterdam. Hiervoor geldt een minimale eis dat je in bezit bent van een hbo-diploma en bereid bent om een Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG) te behalen. Als je vanuit een ander beroep docent wilt worden noemen wij dat een ‘zij-instromer’.

In deze video vertelt zij-instromer Lesley Nieuwenhuis hoe zij deze verandering heeft ervaren. Jim de Lange is PDG-coach en vertelt over de begeleiding.

Een lesbevoegdheid halen: het PDG-traject

Natuurlijk sta je als zij-instromer niet zonder coaching en begeleiding direct les te geven voor een volle klas met studenten. Naast het lesgeven volg je een opleiding, intervisie met collega zij-instromers en krijg je een coach toegewezen. Deze coach begeleidt jou gedurende het PDG-traject. De meeste zij-instromers doen er anderhalf tot twee jaar over om het traject succesvol af te ronden. Daarna ben je een 2e graads lesbevoegd docent.

Als zij-instromer aan de slag?

Wil je ook docent worden en als zij-instromer bij het Mediacollege Amsterdam aan de slag? Klik dan op open sollicitatiepagina en upload je cv, motivatiebrief en zeker ook een kopie/scan van je hbo-diploma. Na ontvangst nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer over PDG-traject

De Hogeschool van Amsterdam bijvoorbeeld biedt PDG-trajecten aan. Zie voor meer informatie hierover: www.hva.nl.

Bekijk onze zij-instroom vacatures