Oud-student in the picture: mediamanager Zaid El Ouardani

tekst: Yael Bakker

Wat kun je worden met een Ma-diploma op zak? Onze alumni hebben het antwoord! In deze serie zetten we diverse afgestudeerden in the picture die vertellen over hun loopbaan tijdens en na hun studie. Deze keer: Zaid El Ouardani (21), twee jaar geleden afgestudeerd aan de opleiding Mediamanager.

Kun je wat over jezelf vertellen?“Voordat ik begon met de opleiding zat ik al in de media en had ik eigen bedrijfjes waarbij ik toentertijd YouTubers en influencers hielp hun persoonlijke branding neer te zetten. Inmiddels werk ik als Client Lead bij A Bigger Circle, een digitaal bureau dat o.a. werkt voor KPN Group, PostNL, DPG, OneFit en nog meer merken. Ik heb mij gespecialiseerd in TikTok en Influencer Brand Marketing.”
Heb je een voorbeeld van een interessant project dat je tijdens je studie hebt gedaan? “Eén van mijn grootste projecten was de Dutch YouTube Gathering. Daar kwam ik in aanraking met de organisatie nadat ik zelf als bezoeker kwam. Voor deze organisatie deed ik de marketing en tijdens het event stond ik op de vloer als assistent-manager en manager.?Tijdens mijn studie heb ik heel veel mogen doen, hiervoor kreeg ik gelukkig ook steun en begrip vanuit Ma, waardoor ik werk en studie kon combineren.”
Wat heb je gedaan sinds je afstuderen?"Na mijn studie ben ik nog een tijd doorgegaan als social media manager voor het bureau waar ik tijdens mijn studie werkte. Daarnaast organiseerde ik in het weekend evenementen. Ook was ik druk bezig met rugby. Later ben ik doorgegaan als freelancer voor een aantal merken en heb campagnes mogen draaien. Vervolgens heb ik nog een misstap gemaakt uit de branche, als international accountmanager voor een luxe juwelenlijn.?Dat bleek niets voor mij te zijn.”
Wat zijn de belangrijkste dingen die Ma je heeft geleerd?“Vooral voor mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik veel aan Ma gehad. Ik heb mensen gesproken en gastlessen gevolgd van professionals uit de branche. Ook heb ik een mooi netwerk overgehouden van getalenteerde Ma-studenten die ik wekelijks spreek en waarmee ik samenwerk.”?
Wat heb je gemist sinds je weg bent bij Ma?“De gezelligheid tussen de docenten en studenten. Ook was MaRequest altijd iets waar ik naar uitkeek. Dit is een jaarlijkse actie voor een goed doel die door studenten zelf wordt georganiseerd.”
Wat vond jij het leukste aan studeren bij Ma?"De beroepsopdrachten waar je echt wat mocht neerzetten met elkaar.?Zo bouwden we met verschillende opleidingen een tv-studio na en voerden alles zelf uit, van techniek tot presentatie.'
Wat is jouw belangrijkste leermoment geweest?“Ik heb genoeg fouten gemaakt?en genoeg dingen geleerd, en ik zal dat hoe dan ook blijven doen. Alleen op deze manier weet je nieuwe dingen te ontdekken en ik denk dat deze manier ook wel mijn manier van leren is.”
En je grootste succes?“Tijdens mijn stage werkte ik op het JBL account, vooral op hun TikTok. Hier hadden we een supertoffe en leuke TikTok gemaakt die binnen 24 uur meer dan een miljoen views had. Deze video is ook op RTL Boulevard geweest. Dat was heel bijzonder.”
Wat voor advies geef je aan de mensen die als mediamanager gaan afstuderen?“Wees koppig en creatief op een respectvolle manier. The sky is the limit en volg vooral je hart. En hoe lastig school soms ook kan zijn, zet door en haal dat diploma!”

“Wees koppig en creatief op een respectvolle manier."

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk ze allemaal en kom meer te weten over het werk bij Ma.

Deel deze pagina: