Expositie ‘Seriously?’ van MA-studenten in Stedelijk Museum

Exposeren in het Stedelijk Museum Amsterdam? Wie wil dat nou niet! Onze 2e jaars studenten van de opleidingen Game Artist, Software developer en Ruimtelijk vormgever kregen deze kans. Van donderdag 22 juni t/m zondag 25 juni was hun expositie met de naam ‘Seriously?’ te bekijken in de filmzaal van het Stedelijk Museum.

Ongeveer 80 van onze studenten werkten de afgelopen weken samen aan de gezamenlijke beroepsopdracht ‘Muse’ voor het Stedelijk Museum. Op donderdag 22 juni werden de werken beoordeeld door professionals uit het werkveld (o.a. Studio HB Staging) en het Stedelijk Museum. De expositie was t/m afgelopen zondag te bekijken.

De opdracht

De Game artists en Software developers ontwierpen in totaal zes games. De Ruimtelijk vormgevers bedachten en maakten zeven installaties rondom de games. Daarnaast heeft een aantal studenten van Game artist een animatie gemaakt.

Geïnspireerd op ‘General Idea’

De creaties van de studenten zijn geïnspireerd op de kunstwerken van de expositie ‘General Idea’. Deze expo is nog tot en met 16 juli te zien in het Stedelijk Museum.

General Idea is een grensverleggende Canadese kunstenaarsgroep die in de jaren 70 en 80 internationale bekendheid kreeg met hun speelse, satirische benadering van de media en de kunstwereld. Net zoals General Idea moesten de studenten een serieus onderwerp met humor onder de aandacht brengen.

Trots

We zijn onwijs trots op onze studenten! Het was een prachtige productie voor een bijzondere opdrachtgever, die ook een rol had in het begeleiden en beoordelen van de studenten. Ze laten door hun werk zien wat bij hen leeft en hebben een geweldig eindresultaat neergezet!

Beroepsopdracht Muse | Stedelijk Museum
01:44

Exposeren in het Stedelijk Museum? Onze 2e jaars studenten van de opleidingen GA, SD en RV kregen deze kans!

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk ze allemaal en kom meer te weten over het werk bij Ma.
Deel deze pagina: