Wethouder Mbarki overhandigt MBO-Agenda

Op vrijdag 8 september jl. overhandigde wethouder Sofyan Mbarki de MBO-Agenda aan Marilene Streefland en Mirjam Leinder van ons college van bestuur. Dit vond plaats te midden van studenten van onze opleidingen Audiovisueel en Photographic designer, waar de wethouder ook een presentatie bijwoonde. Zij legden zijn bezoek met foto en video vast.
De MBO-Agenda voor kwaliteitsverbetering en professionaliseringMet de MBO-Agenda zet de Gemeente Amsterdam in op aantrekkelijk, vernieuwend en toekomstgericht middelbaar beroepsonderwijs. De gemeente trekt de komende vier jaar tientallen miljoenen euro's uit om de positie van mbo'ers te versterken en de kansenongelijkheid - waar veel mbo'ers nog steeds mee te maken hebben - aan te pakken. Daarvoor werkt de gemeente nauw samen met onderwijsinstellingen, en zet ze nadrukkelijk in op samenwerking met het bedrijfsleven.
De MBO-Agenda ondersteunt onderwijsteams die werken aan kwaliteitsverbetering en professionalisering. Daarbij richt de agenda zich op het vernieuwen van onderwijsprogramma’s en het experimenteren met nieuwe werkvormen. Het doel is om onderwijs te bieden waarin alle mbo-studenten een optimale schoolloopbaan doorlopen.

In gesprek met studentenWethouder Mbarki bezocht vooraf een les bij de opleiding Photographic designer (PD), waar docenten Charissa de Koning en Max Grootjen aanwezig waren. Studenten presenteerden hun werk en er kon gestemd worden op de meest aansprekende foto. De wethouder schoof in de klas ook nog aan tafel bij een groep studenten voor een kort gesprek.

Na het bijwonen van de les werd de MBO-Agenda aan het college van bestuur overhandigd. Met grote dank voor de prachtige verslaglegging door Carmen Knol en Alyssa Kuijper (PD), en Joey van Munsteren en Keanu Spee (AV), onder begeleiding van Max Grootjen en met dank aan Jolanda Groenewoud.

Bijzonder was het spontane gesprek dat daarna ontstond tussen de wethouder en de vier studenten. De interesse van de wethouder, niet alleen in de opleiding maar ook in de belevingswereld van onze studenten buiten school, was opmerkelijk. Zo kwamen onderwerpen als studentenwoningen voor mbo'ers en uitgaan in Amsterdam ter sprake en wilde de wethouder weten welke persoonlijke doelen de studenten voor dit jaar hadden.

Met de MBO-Agenda zet de Gemeente Amsterdam in op aantrekkelijk, vernieuwend en toekomstgericht middelbaar beroepsonderwijs.

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk ze allemaal en kom meer te weten over het werk bij Ma.
Deel deze pagina: