Opening expo Muse 27 juni in Amsterdam Museum

Op donderdag 27 juni is de opening van Muse, een samenwerking tussen Amsterdam Museum en Mediacollege Amsterdam. Mbo-studenten van MA hebben in opdracht van het museum interactieve installaties gebouwd, geïnspireerd op objecten uit de tentoonstelling 'Manahahtáanung of Nieuw Amsterdam? Het Inheemse verhaal achter New York'.

De studenten zijn vanuit hun eigen beroepspraktijk en belevingswereld aan de slag gegaan met de historische objecten uit de tentoonstelling. In totaal werken 125 studenten van drie opleidingen -Ruimtelijk vormgever, Game artist en Software developer- samen aan dit project.

In tien verschillende installaties kun je het werk van de studenten bekijken en beleven. De installaties zijn te bewonderen van 27 t/m 30 juni. De opening is op donderdag 27 juni om 16.00 uur. Je bent van harte welkom!

Binnen MA staan projectonderwijs en kruisbestuiving tussen verschillende opleidingen centraal en zijn er veel samenwerkingen met organisaties uit de media- en culturele sector. Het Amsterdam Museum speelt ook een rol in de begeleiding en beoordeling en levert daarmee een bijdrage aan ons onderwijs.

Door dit project dragen studenten bij aan de tentoonstelling en wordt hun werk onderdeel van de collectie van het museum. Voor veel studenten is het de eerste keer dat ze hun werk aan het grote publiek tonen.

#mediacollege #weteachguts

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk ze allemaal en kom meer te weten over het werk bij Ma.
Deel deze pagina: