Ruben Koops
Ruben Koops
Ik ben ooit begonnen als tijdelijke invaldocent en werk nu al 12,5 jaar bij Ma

Wie ben je?
Ik ben LC en Team coördinator bij de opleiding Ruimtelijk vormgever. Ik ben een aantal jaar geleden overgestapt naar RV, om samen met het Team de opleiding te vernieuwen. Ook ben ik verantwoordelijk voor het rooster. Ik maak samen met het team en planning per periode een rooster met bijbehorende lokalen en didactische voorwaarden.

Waarom werk je bij Ma?
Ik vind het erg bevredigend om in het onderwijs te werken, omdat ik vind dat het betekenisvol werk is. Ik ben ooit begonnen als tijdelijke invaldocent en werk nu al bijna 15 jaar bij Ma. Het is leuk om te vertellen over iets waar je zelf warm van wordt en te merken dat de studenten dit met je delen.

Wat maakt het voor jou aantrekkelijk om voor Ma te werken?
Binnen Ma krijg je veel mogelijkheden om jezelf te blijven ontwikkelen. Daarnaast blijven wij als school ook ontwikkelen en hier wordt ook tijd en geld ingestoken. Er zijn verschillende Ma-projecten waar je een onderdeel van kan zijn. Zo heb ik een aantal jaar in het Practoraat Het Nieuwe Kijken gewerkt en doe ik onderzoek naar o.a. VR en de toepassing hiervan voor het onderwijs. Dit zorgt ervoor dat ik een afwisselende uitdagende baan blijf houden.

Wat vind je typisch Ma?
Ik vind het altijd leuk om te zien dat elke opleiding zijn eigen soort studenten en docenten heeft, z’n eigen DNA. Het is ook leuk om te zien hoe studenten in een warm bad landen, omdat ze ineens met allemaal soortgenoten in een klas terecht komen. Dat is denk ik wel echt uniek aan een vakschool als Ma.

Wat is je leukste / mooiste herinnering aan het werken bij Ma?
Die ene keer dat mijn collega’s en ik voor het project ‘Mythe’ verkleed waren als de goden van Olympus. Het klinkt misschien een beetje arrogant, maar de studenten, collega’s en ik hebben die dag erg veel lol gehad met het geven van onze goddelijke feedback.

Onderwijskundige

05 mei 2024
Amsterdam

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk ze allemaal en kom meer te weten over het werk bij Ma.