Femke Janssen
Femke Janssen
Wat ik verder ook typisch Ma vind: de betrokkenheid van medewerkers

Wie ben je?
Ik ben Femke Janssen en ik werk ruim 9 jaar als communicatiemedewerker bij Ma.

Beschrijf kort wat je functie inhoudt
Het Mediacollege Amsterdam heeft ondernemendheid, het uitdagen van studenten om het beste uit zichzelf te halen en een duurzame verbinding met alumni en het werkveld hoog in het vaandel staan. Hiervoor zijn de projecten Ondernemendheid, Excellentie, MaNext (alumni) en MediaMeesters (betrekken van de community van software developers bij het onderwijs) in het leven geroepen. Voor deze projecten creëer en verspreid ik content. Denk aan nieuwsbrieven, artikelen voor ma-web.nl, het intranet, video's, posts op sociale media, werving voor activiteiten zoals masterclasses en meer. Ik schrijf, redigeer, maak visuals, adviseer, denk mee, organiseer en beheer. Ook beheer ik het intranet en de sociale media (contentcreatie en webcare) van het Mediacollege Amsterdam.

Waarom werk je bij Ma?
Al voor ik bij Ma kwam werken was ik bezig met talentontwikkeling van jongeren, ook in een ondersteunende functie. Die doelgroep vind ik geweldig: jong, vol energie en goede ideeën, en alle mogelijkheden liggen nog open. Bij Ma krijg ik de kans om het werken voor jonge mensen te combineren met waar ik goed in ben: schrijven en (eind)redactie, contentcreatie, organiseren en plannen.

Wat het voor jou aantrekkelijk maakt om voor Ma te werken:
Ik heb veel eigen verantwoordelijkheid in mijn functie, ruimte om me te ontwikkelen, vrijheid om (binnen kaders uiteraard) mijn tijd in te delen, Ma is een ‘platte’ organisatie zonder hiërarchisch gedoe, er werken hele leuke collega’s, er is aandacht voor de medewerker (in de zin van attenties, feestjes, kennissessies e.d.), een prima salaris en arbeidsvoorwaarden, veel vrije dagen. En dat ik op de fiets in een half uur op mijn werk ben, is ook fijn natuurlijk ;). Need I say more?

Wat je typisch Ma vindt:
Als ik een kleine kanttekening mag maken: toen ik net bij Ma kwam werken moest ik erg wennen aan de ‘stroperigheid’ van bepaalde processen. In mijn vorige werk was snelheid in het knopen doorhakken gebruikelijk. Maar omdat Ma een onderwijsinstelling is, moeten er regels en procedures gevolgd worden. Logisch natuurlijk, maar het was even wennen, en soms nog steeds.

Wat ik verder ook typisch Ma vind: de betrokkenheid van medewerkers. Er zijn een hoop collega’s die al vele jaren bij Ma werken, en dat zegt genoeg.

Wat je leukste / mooiste herinnering is aan het werken bij Ma:
Ik heb geen specifieke leukste/mooiste herinnering maar kijk met veel plezier terug op verschillende personeelsfeestjes en de reünie toen we 100 jaar bestonden in 2018, op een prachtige zomeravond met een opkomst van maar liefst 1500 oud-studenten! Toen realiseerde ik me pas echt voor hoeveel mensen het Mediacollege Amsterdam van betekenis is geweest.

Open sollicitatie

Wil je onze nieuwste vacatures niet missen? Maak een vacature alert aan en
ontvang de vacatures die bij jou passen in je mailbox. JobAlert kun je onderaan deze pagina invullen. Zo ben je er altijd snel bij. Een open sollicitatie sturen, kan natuurlijk ook!

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk ze allemaal en kom meer te weten over het werk bij Ma.