Het Mediacollege Amsterdam bestaat uit een mbo- en vmbo-locatie. Op deze locaties werken docenten, maar ook instructeurs en (technische) onderwijsassistenten. Hieronder lees je meer over het mbo, vmbo en de verschillende functies.

MBO

Ma biedt 14 verschillende mbo-opleidingen. Zo vind je bij ons diverse opleidingen op het gebied van vormgeven, AV, podium- en evenemententechniek, games en mediaproductie. Ook kun je bij Ma opleidingen volgen voor een baan als mediamanager, mediaredactiemedewerker en filmacteur.

Klik hier om meer te lezen over alle opleidingen

VMBO

Naast de 14 praktijkgerichte mbo-opleidingen heeft Ma ook een vmbo. Dit creatieve vmbo is een kleine en veilige school. Hierop kunnen leerlingen terecht met basisberoeps, kaderberoeps en gemengde leerweg. Ze kunnen op een prettige manier goede schoolresultaten behalen en zich maximaal ontwikkelen. Ze leren veel, maken vrienden en ontwikkelen zich op een creatieve manier. Want naast de 'gewone' vakken staat ook het praktijkvak Media, Vormgeving & ICT (MVI) op het rooster. Onze leerlingen leren van alles over vormgeven, kunst, tekstopmaak, animaties en het bouwen van websites.

Klik hier om meer te lezen over het vmbo

Docenten

Het Mediacollege Amsterdam bestaat grotendeels uit docenten. Deze docenten verzorgen het volledige onderwijsleerproces, waarbij de docent zowel individuele als groepen leerlingen of studenten actief, positief en stimulerend begeleidt en coacht. Naast het lesgeven werken onze docenten aan de innovatie van het onderwijs en maken ze deel uit van dynamische onderwijsteams. De onderwijsteams bepalen samen het gezicht van de opleiding. Het is belangrijk dat onze docenten pedagogisch, communicatief, vakinhoudelijk en organisatorisch competent zijn.

Instructeurs

Als instructeur ondersteun je net als een TOA de docent bij praktijklessen, alleen als instructeur doe je nog iets meer. Zo ontwikkel je praktijklessen en instructiemateriaal, instrueer je zowel individuele als groepen studenten bij het uitwerken van opdrachten en beantwoord je vragen van studenten. De docent is altijd eindverantwoordelijk, maar als instructeur sta je wel regelmatig alleen voor de klas om de instructielessen te verzorgen.

Technisch onderwijsassistent

Ook de technisch onderwijsassistent (TOA) heeft een belangrijke rol binnen het onderwijsproces. De naam zegt het al: als TOA draag je zorg voor de (praktische) ondersteuning van het onderwijs. Door op de juiste manier te assisteren en te ondersteunen zorgen onze TOA’s ervoor dat de lessen zo soepel mogelijk verlopen. Zij krijgen volop de ruimte om in samenwerking met de docent het practicum in te richten.

De functie van TOA is vaak bij elke opleiding anders ingevuld. Bij het vmbo is de TOA ondersteunend aan het exactdomein, assisteert diegene bij de natuurkundepractica en zorgt ervoor dat het practicumlokaal en de apparatuur op orde is. Als TOA bij de opleiding Ruimtelijk vormgever ben je naast het assisteren bij praktijklessen ook verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en uitleen van apparatuur van de werkplaats.

Ruben Koops, docent: "Ik ben ooit begonnen als tijdelijke invaldocent en werk nu al 12,5 jaar bij Ma"

Lees mijn verhaal

Miloš Despotović, docent: "Ik geloof heilig in algemene menselijke kennis: blijven leren, maar ook verrijken"

Lees mijn verhaal

Bekijk onze vacatures in het onderwijs