Vmbo van Ma 

Het vmbo van Ma heeft als specialisme ‘Media, Vormgeving & ICT’. Naast de gewone middelbare schoolvakken, zoals wiskunde en Nederlands leren onze leerlingen het praktijkvak Media, Vormgeving & ICT (MVI). Bij MVI staan vormgeven, kunst, tekstopmaak, animatie en het bouwen van websites centraal. 

Klik hier voor meer informatie over het vmbo van Ma.

Opleiding Ruimtelijk vormgever

De opleiding Ruimtelijk vormgever leidt studenten op die ideeën ontwikkelen voor bijvoorbeeld een fotoshoot, tentoonstelling, winkeletalage, filmset of voor een digitale ruimtelijke beleving. Aan onze studenten de taak wensen van opdrachtgevers uit te werken in 2D, 3D of 4D ontwerpen.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Ruimtelijk vormgever.

Opleiding Game artist

De opleiding Game artist leidt studenten op die toegepaste (geanimeerde) digitale art kunnen maken op verschillende gebieden: 2D, 3D, Animatie en Play & Innovate. Dit zijn alle ingrediënten die nodig zijn om art voor games te maken. Dit doen onze studenten vooral op hun laptop, door heel veel te oefenen.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Game artist.

Opleiding audiovisueelOpleiding Mediavormgever

De opleiding Mediavormgever leidt studenten op die niet alleen de vormgeving van advertenties, folders en websites maken, maar ook van een app voor de smartphone of een digitale publicatie voor een tablet. De studenten worden opgeleid om de boodschap van de opdrachtgever zo goed mogelijk over te brengen. Zij kiezen hiervoor het meest geschikte communicatiemiddel en ontwerpen daarvoor een passende uiting. 

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Mediavormgever.

 

Opleiding E-commerce designer

De opleiding E-commerce designer leidt studenten op die de vormgeving van commerciële webshops en apps verzorgen. Tijdens de opleiding leren de zij hoe je met behulp van vormgeving producten online kunt verkopen. De aanpak is dus veelal commercieel, altijd doelgericht en ze ontwikkelen een ondernemende houding. Aan mediaproducties gaat een heel werk- en denkproces vooraf. Dat geldt ook voor webshops en apps. Daarom werken zij altijd samen met andere specialisten. 

Klik hier voor meer informatie over de opleiding E-commerce designer.

Opleiding Photographic designer

De opleiding Photographic designer leidt studenten op tot creatieve fotografen, die ook thuis zijn in aangrenzende disciplines zoals audiovisueel, beeldbewerking, grafisch ontwerp en ruimtelijke uitingen. De studenten leren hiermee op een creatieve manier een verhaal te vertellen.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Photographic designer.

Opleiding Software developer

De opleiding Software developer leidt studenten op die software ontwerpen/ ontwikkelen voor bijvoorbeeld start-ups, game-bedrijven, musea, ziekenhuizen, bedrijfsleven, onderwijs of overheden. Of zij zetten zich in voor de maatschappij met online oplossingen voor bijvoorbeeld duurzaamheid of gezondheid. Binnen de opleiding hebben de studenten de mogelijkheid om hun eigen ideale leerroute te bepalen. Zo kiezen ze de route die past bij hun interesse en ambitie.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Software developer.

Opleiding Filmacteur

Al jaren kunnen studenten bij Ma opgeleid worden tot filmacteur. Maar het werkgebied van de media wordt steeds groter en meer divers. Zo kan iedereen tegenwoordig vlogs maken, maar lang niet iedereen is daarin succesvol. De opleiding Filmacteur leert onze studenten hoe zij wel kunnen slagen in dit drukbevolkte werkveld. De studenten leren allerlei technieken en vaardigheden, waardoor ze breed inzetbaar zijn en tegelijk geloofwaardig overkomen voor de camera of bij welke creatieve (digitale) performance dan ook.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Filmacteur.

Opleiding Podium- en evenemententechnicus

Bij de opleiding Podium- en evenemententechnicus leren onze studenten welke techniek er bij een evenement, theater- of festivalproductie komt kijken en hoe de techniek achter licht, geluid, beeld en podium & rigging werkt (rigging is het veilig bouwen van podiumconstructies en het veilig ophangen van bv. installaties boven een podium). 

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Podium- en evenemententechnicus.

Opleiding Mediamanager

Als afgestudeerd student Mediamanager verricht je ondersteunende en organiserende taken binnen een reclame- of communicatiebureau, evenementenorganisatie, webdesignstudio, multimedia- of AV-productiebedrijf. Tijdens deze opleiding maken de studenten kennis met het dynamische werkveld van de media. Als ze de opleiding met succes hebben afrondt, zijn ze breed inzetbaar binnen de mediasector.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Mediamanager.

Opleiding Mediaredactiemedewerker

Bij de opleiding Mediaredactiemedewerker leren de studenten om als echte contenttijgers verhalen te vertellen met tekst, foto’s, video en podcast. En of de verhalen nu journalistiek zijn of meer gericht op communicatie, ze weten hoe social media en andere kanalen op een professionele manier ingezet moeten worden om de boodschap over te brengen. Tijdens deze opleiding leren ze alle kneepjes van het vak om te werken voor een online-, tijdschrift-, televisie- of radioredactie. Ook kunnen ze aan de slag bij een PR-bureau, in de contentmarketing of op een communicatie-afdeling. 

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Mediaredactiemedewerker.

Opleiding Signspecialist

Als signspecialisten maken studenten allerlei producten, die je elke dag ziet op straat en in gebouwen. Denk aan bewegwijzering, reclameborden, vlaggen en spandoeken, naambordjes en autoreclame. Een signspecialist maakt ontwerpen voor deze producten, doet de (digitale) voorbewerking, bedient apparatuur, werkt signproducten af en monteert het materiaal op locatie.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Signspecialist.

Opleiding Allround mediamaker (DTP-er)

Posters, advertenties, websites en apps worden bedacht door een mediavormgever. Maar dat idee -het ontwerp- moet nog worden uitgewerkt tot een product. Dat is het werk van de Allround mediamaker (voorheen Allround DTP-er). Met software (zoals Photoshop, Illustrator, InDesign en Dreamweaver) werken de studenten het ontwerp uit en maken ze het op maat, zodat ze een bestand krijgt dat gedrukt, geprint of online geplaatst kan worden.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Allround mediamaker (DTP-er).

Opleiding Medewerker creatieve productie

De studenten die de opleiding Medewerker creatieve productie volgen zijn de ene dag foto's en teksten voor een poster aan het bewerken op de computer, de volgende dag printen ze een spandoek voor aan een gebouw. Ook maken ze productpresentaties voor bijvoorbeeld beurzen en winkels. Kortom, Medewerker creatieve productie is een opleiding met veel afwisseling.

Klik hier voor meer informatie over de opleiding Medewerker creatieve productie.

Nieuwsgierig geworden?

Ben jij nieuwsgierig geworden naar onze vacatures in het onderwijs? Bekijk ze dan direct!