Marilene Streefland
Een zelfstandige vakschool met een breed aanbod van creatieve opleidingen en de doelgroep van zowel het vmbo als het mbo spreken me enorm aan

Introductie
Per 24 augustus 2020 ben ik voorzitter van het College van Bestuur van het Mediacollege Amsterdam. Ik ben sterk geworteld in het onderwijs en heb een goed netwerk in de Amsterdamse regio. Sinds 2013 was ik bestuurder bij Openbaar onderwijs aan de Amstel. De stichting biedt onderwijs aan ruim 7500 Amsterdamse basisschoolleerlingen op 22 scholen. Ik was verantwoordelijk voor de beleidsgebieden onderwijskwaliteit & innovatie met de focus op kwaliteitsontwikkeling, eigentijds onderwijs, internationalisering en passend onderwijs. Daarnaast lag mijn focus op strategisch HRM en het vormgeven van aantrekkelijk werkgeverschap voor de 750 medewerkers. 
Voordat ik als bestuurder in het onderwijs actief was, ben ik als directeur en manager actief geweest in het onderwijs en heb ik zelf op de onderwijsvloer gestaan.

Wat maakt het voor jou aantrekkelijk om voor Ma te werken?
Het feit dat het Mediacollege Amsterdam een zelfstandige vakschool is met een breed aanbod van creatieve opleidingen en de doelgroep van zowel het vmbo als het mbo spreken me enorm aan. Daarnaast zit het aansturen van ontwikkelingen op het gebied van onderwijsvernieuwing me in mijn bloed. Ik ben altijd op zoek naar kansen om als onderwijs van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de toekomst van leerlingen. De snel veranderende vraag vanuit de maatschappij vraagt van ons ondernemerschap en flexibiliteit om hier goed op in te kunnen spelen.

Open sollicitatie

Wil je onze nieuwste vacatures niet missen? Maak een vacature alert aan en
ontvang de vacatures die bij jou passen in je mailbox. JobAlert kun je onderaan deze pagina invullen. Zo ben je er altijd snel bij. Een open sollicitatie sturen, kan natuurlijk ook!

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk ze allemaal en kom meer te weten over het werk bij Ma.