Marianna Wassenaar
Marianna Wassenaar
We zijn een melting pot van bijzondere, creatieve, enthousiaste en eigenwijze vakmensen

Wat doe je?
Om (beroeps)onderwijs goed te laten blijven aansluiten op toekomstige uitdagingen is een heldere visie, een gezonde dosis lef en de blik naar buiten nodig. Waarbij we oog blijven houden voor wat er nu leeft bij onze leerlingen, studenten, docenten. De kunst is dit aan elkaar te verbinden. Die verbinding probeer ik te bereiken door middel van het opzetten van opleidingoverstijgende projecten waar ruimte is voor onderzoek en pionierswerk. In deze projecten zijn leerlingen, studenten, alumni, docenten en relevante bedrijven/organisaties betrokken. Naast het opzetten van deze projecten begeleid ik de projectteams, waarbij ik de resultaten monitor en het management en bestuur op de hoogte houd en adviseer.

Waarom werk je bij Ma?
Allereerst vanwege de geweldige jongeren die bij ons onderwijs volgen. Ze zijn zo divers en je ziet ze bij ons groeien en hun talent ontwikkelen. Daar samen met al die fantastische collega’s een bijdrage aan te kunnen leveren ervaar ik als een groot voorrecht. Daarbij vind ik de media- en creatieve technologiebranche te gek, helemaal in de metropoolregio Amsterdam. Het belang van deze branche is alleen maar groter geworden: ze zijn leidend geworden in de ontwerpsectoren, de kunsten, spelen een cruciale rol in identiteitsvorming, geven vorm aan onze esthetische cultuur en geven inrichting aan het maatschappelijk debat. Deze branche is daarmee van groot belang voor de werking van ons democratisch systeem en het realiseren van de sustainable development goals! Zonder onze mbo-opgeleide vakmensen lukt dit niet! De jongeren en de branche waarvoor wij opleiden komen samen op Ma, daarom is het voor mij dé plek om te werken.

Wat maakt het voor jou aantrekkelijk om voor Ma te werken?
Ik krijg vertrouwen en ruimte en kan mezelf zijn, precies waar Ma voor staat. Dat vind ik ook belangrijk en ervaar ik ten volste uit waardoor ik me thuis voel bij Ma. Net zoals dat voor onze studenten geldt, is vertrouwen en ruimte krijgen voor ieder mens de basis om te groeien en talenten optimaal tot uiting te laten komen en te ontwikkelen. Deze ontwikkelkansen krijg ik volop.

Wat vind je typisch Ma?
We zijn een melting pot van bijzondere, creatieve, enthousiaste en eigenwijze vakmensen. Daarin prikkelen we en stimuleren we elkaar. We laten zien dat ‘one-size-fits-all’ niet bestaat: bij ons niet, bij onze studenten niet maar ook niet in de wereld. Dus dan kan ons onderwijs dat ook niet zijn. Ik denk dat dit wel de gemeenschappelijke drive is van Ma. Dit dragen we in al onze uitingen uit.

Wat is jouw leukste/ mooiste herinnering aan het werken bij Ma?
Vorig jaar hebben we voor de eerste keer een Black Achievement Week georganiseerd. Dit idee ontstond vanuit de behoefte van studenten. Samen met een paar collega’s hebben we er vervolgens voor gezorgd dat deze studenten zich konden verenigen en de ruimte kregen de week te organiseren. Studenten die de leiding nemen en hierin geholpen worden door een paar medewerkers; puur vanuit sterke intrinsieke motivatie. Dat kost extra energie maar geeft zoveel voldoening wat het dubbel en dwars waard maakt. Dan besef je: hier doen we het voor!

 

Onderwijskundige

05 mei 2024
Amsterdam

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk ze allemaal en kom meer te weten over het werk bij Ma.