Bas van der Meer
Bas van der Meer
Ma heeft mij enorm verrast! Een organisatie die het mogelijk maakt dat je opgeleid kan worden tot acteur, game designer of software developer is toch vet cool!

Wie ben je?
Hallo! Mijn naam is Bas van der Meer, 36 jaar en woonachtig in Oude Wetering samen met mijn vriendin en onze grote harige kat. Ik ben al heel wat jaartjes actief in de financiële bedrijfssector en heb de afgelopen jaren veel werkervaring opgedaan bij grote bedrijven zoals Heineken, Douwe Egberts en Nutricia.

Sinds november 2020 ben ik werkzaam bij Ma op de afdeling finance. Het was een spannende keuze om zo in coronatijd, en het steeds meer moeten thuiswerken, van baan te switchen maar terugkijkend ben ik nog steeds superblij dat ik de keuze gemaakt heb!

Beschrijf kort wat je functie inhoudt
Op de afdeling finance houd ik mij momenteel bezig met monitoren van subsidies en het voorbereiden en definitief maken van de verantwoording die bij een subsidie komt kijken. Daarnaast doe ik veel ondersteunende werkzaamheden voor collega’s zoals ondersteuning met afsluitingen en accountantsverzoeken, opstellen van rapportages en analyses, maar ook de wat simpelere werkzaamheden zoals het controleren van betalingen en het inboeken van facturen. Daarnaast ben ik onderdeel van het subsidie en projectteam en “sparring partner” voor de organisatie bij (financiele)vragen.

Waarom werk je bij Ma?
Ma heeft mij enorm verrast! In eerste instantie zag ik de vacature en was ik niet helemaal zeker of dit bij mij zou passen. Hierna ging ik mij eens verder inlezen en zag ik welke opleidingen Ma allemaal aanbiedt en welke mogelijkheden het studenten geeft. Ik was meteen verkocht! Een organisatie die het mogelijk maakt dat je opgeleid kan worden tot acteur, game designer of software developer is toch vet cool! En dat ik de mogelijkheid kreeg om hier, indirect, aan bij te dragen was voor mij de doorslaggevende factor.

Wat maakt het voor jou aantrekkelijk om voor Ma te werken?
Ik merkte bij het eerste sollicitatiegesprek al heel snel dat binnen Ma een heel prettige sfeer en open cultuur heerst. Waar het bij vorige werkgevers heel erg draaide om deadlines en alles zo snel mogelijk afronden, heerst er binnen Ma een cultuur waarbij je de mogelijkheid krijgt om genoeg tijd te nemen voor je werkzaamheden. Daardoor ligt de kwaliteit en het resultaat vele malen hoger. Je bent eigenaar van je werkzaamheden en krijgt genoeg mogelijkheden om deze zo goed en volledig mogelijk af te ronden, waarbij je heel makkelijk bij collega’s terecht kan voor vragen. Collega’s nemen alle tijd voor je om je zoveel mogelijk te ondersteunen tot de werkzaamheden naar tevredenheid zijn afgerond.

Wat vind je typisch Ma?
Dat de leerling en medewerker voorop staan en er op alle mogelijke manieren voor wordt gezorgd dat je met plezier richting Ma gaat. Met de organisatie van diverse workshops, door het jaar heen, krijg je regelmatig een “kijkje in de keuken” en krijg je allemaal leuke feitjes en inzichten van de diverse opleidingen die worden aangeboden. Je wordt dus constant betrokken bij het reilen en zeilen van de organisatie en je voelt je echt onderdeel hiervan!

Wat is je leukste/ mooiste herinnering aan het werken bij Ma tot nu toe?
Het klinkt waarschijnlijk heel erg cliché maar elke werkdag bij Ma is leuk en hierdoor springt er niet echt een speciale herinnering naar boven die 'belangrijker' voelt dan normaal. 

De jaarlijkse schoolopeningen zijn wel altijd erg informatief, leuk en gezellig en hebben altijd net dat stukje extra vanwege de super vette dingen die we meestal doen. (Sim racen, workshops, gastsprekers, escape box) 

Tijdens zo een dag wordt vaak op een leuke manier benadrukt “waar we het allemaal voor doen” en “met wie we het moeten doen” en aan het eind van de dag gaat iedereen gemotiveerd aan de slag voor een nieuw schooljaar. 

Dat maakt Ma misschien ook zo een geweldige werkgever omdat het de medewerkers blijft motiveren op een hele leuke manier!

 

Open sollicitatie

Wil je onze nieuwste vacatures niet missen? Maak een vacature alert aan en
ontvang de vacatures die bij jou passen in je mailbox. JobAlert kun je onderaan deze pagina invullen. Zo ben je er altijd snel bij. Een open sollicitatie sturen, kan natuurlijk ook!

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk ze allemaal en kom meer te weten over het werk bij Ma.