Miloš Despotović
Miloš Despotović
Ik geloof heilig in algemene menselijke kennis: blijven leren, maar ook verrijken

Wie ben je?
Ik ben Miloš, een van de docenten op het Mediacollege Amsterdam (Ma) die toekomstige professionals begeleidt in hun ontwikkeling naar startend professional. Dit doe ik door studenten in contact te brengen met het werkveld en zo veel mogelijk specifieke professionele ervaringen te creëren, zodat ze hun eigen professionele ik verder kunnen ontdekken.

Ik geef les, maak curricula voor verschillende opleidingen, organiseer en begeleid samenwerkingsprojecten tussen de industrie en verschillende opleidingen van Ma, regel eindexamens, begeleid studenten tijdens hun stages, organiseer evenementen met de industrie en heb ook het Ondernemersloket opgericht. Ik ben voornamelijk met software developers bezig en werk ook heel nauw samen met mediavormgevers, ruimtelijk vormgevers, filmacteurs, studenten Audiovisueel en Mamedia (het leerwerkbedrijf van Ma).

Ik geloof heilig in algemene menselijke kennis: blijven leren, maar ook verrijken. Vanuit mijn eigen onderneming sta ik voor een positieve maatschappelijk bijdrage van professionele betrokkenheid. Nieuwe generaties professionals begeleiden is een onderdeel daarvan.

Waarom werk je bij Ma?
De reden dat ik bij Ma kwam werken is de zeer aangename samenwerking vanuit mijn onderneming met het team en de geweldige studenten! De sfeer is fantastisch en ik heb ontzettend veel ruimte binnen de opleiding Software developer om pionierswerk te doen: ik breng de industrie en het onderwijs dichter bij elkaar, ontwikkel onderwijs en creëer meer kansen tot samenwerking tussen verschillende segmenten van onze geweldige samenleving! Alle opbrengsten worden, na pilots, verder geïmplementeerd door Ma.

Wat maakt het voor jou aantrekkelijk om voor Ma te werken?
Er is een bepaalde mindset bij Ma: kick-ass projecten maken met kick-ass professionals! Studenten, docenten en bedrijven werken samen aan professionele ontwikkeling. Dit biedt heel veel kansen en heel veel positieve energie voor alle betrokken partijen – daar houd ik van!

Wat is je leukste / mooiste herinnering aan het werken bij Ma?
De leukste opbrengsten zijn de individuele ontwikkelingen van de studenten: het meemaken van het volledige ontwikkelingstraject van een jong persoon – van beginnend scholier naar startend professional! Onze jonge, bijdragende leden van de samenleving mogen begeleiden in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling geeft mij een supergrote kick en dat is de reden dat ik dit met heel veel plezier blijf doen.

Ma wants you!

Onderwijskundige

05 mei 2024
Amsterdam

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk ze allemaal en kom meer te weten over het werk bij Ma.