Mirjam Leinders
Als je op zoek bent naar enthousiasme, hoef je alleen maar de school binnen te lopen.

Wie ben je?

Mijn naam is Mirjam, ik ben lid college van bestuur en vorm samen met Marilene het CvB van het mediacollege. Dit doe ik sinds maart 2022. Hiervoor was ik bestuurder in het primair onderwijs, dus het is voor mijn eerste bestuurlijke baan binnen het MBO. Samen met mijn partner heb ik twee kinderen, beiden zijn al uit huis. 

 

Beschrijf kort wat je functie inhoudt.

Ja, daar vraag je wat, hè? Mijn rol als bestuurder binnen onze onderwijsinstelling is het lastig om het kort en krachtig te beschrijven. Als CvB ben je verantwoordelijk voor de implementatie van de strategische doelstellingen die samen met de organisatie zijn opgesteld. Daarbij is het creëren van draagvlak en het enthousiasmeren erg belangrijk.

Dit betekent dat we niet alleen ontwikkelingen van onderaf moeten stimuleren, maar ook leiding moeten geven aan de organisatie als geheel.

We hebben de organisatie opgedeeld in verschillende portefeuilles, zoals onderwijs, communicatie, HR, faciliteiten en financiën, waarbij wij de eindverantwoordelijkheid voor dragen. Samen met mijn collega's werken we aan het realiseren van de doelstellingen. Uiteindelijk willen we ervoor zorgen dat onze studenten de instelling verlaten en een passende werkplek in hun branche vinden, en dit is onze gezamenlijke missie binnen deze organisatie.

 

Wat is typisch Ma voor jou?

Wat ik typisch vind aan Mediacollege is dat de onderwijsprofessionals hier echt anders zijn dan waar ik vandaan kom. De eerste indruk die ik kreeg, was dat de professionals hier veel meer in verbinding staan met de buitenwereld. Ze zijn nieuwsgierig, willen andere inzichten verkennen en zijn zeer creatief. We hebben hier veel creatieve geesten, en dat is echt verweven in het DNA van deze organisatie.

Wat dit extra bijzonder maakt, is dat de energie hier voelbaar is. Als je op zoek bent naar enthousiasme, hoef je alleen maar de school binnen te lopen, want zowel docenten als studenten stralen dezelfde energie uit in hun werk. Dat is echt heel erg leuk om te zien!

 

Wat is je leukste/mooiste herinnering aan het werken bij mediacollege tot nu toe?

Nou, als ik terugdenk aan mijn leukste herinneringen aan Mediacollege tot nu toe, schieten er eigenlijk twee meteen in mijn gedachten. De eerste is het bezoek van minister Dijkgraaf. Dat was een onvergetelijke ervaring omdat we slechts twee dagen van tevoren wisten dat hij zou komen. In die korte tijd hebben we een beroep gedaan op al onze opleidingen om een talkshow te organiseren waarin de minister centraal stond en studenten vragen konden stellen. Het was geweldig om te zien hoe iedereen samenwerkte om dit voor elkaar te krijgen. Het decor werd gebouwd, nieuwe ontwerpen werden gemaakt, studenten werden gebriefd en studenten van allerlei opleidingen werkten samen om een topshow neer te zetten. Twee dagen later, stond er gewoon een geweldige show. Het was gewoon heel leuk en een indrukwekkende prestatie.

De tweede herinnering is gerelateerd aan 'de branche in beeld', waar iets vergelijkbaars gebeurt. Het draait niet om een beroemd persoon, maar om het neerzetten van een gezamelijk product door verschillende opleidingen. Er wordt samengewerkt door studenten om uiteindelijk een liveshow neer te zetten die gestreamd wordt. Echt top!

 

Ook benieuwd naar de andere verhalen?

Bekijk ze allemaal en kom meer te weten over het werk bij Ma.